Hæklenåle

Filtrer
Filtrer efter
Pris
 

Da jeg var barn og jeg blev lært at strikke, blev jeg også lært at hækle. Jeg husker både at have hæklet med min oldemor og min farmor. Min oldemor strikkede mest, og jeg har stadig flere fine kofter og kjoler til min dukkelise, der er tilvirket af hendes hænder.

Men min farmor hæklede meget - og broderede meget. Jeg har 2 sæt mellemlægningsservietter, et rødt sæt - og et hvidt sæt, hæklet af min farmor, og i mine forældres hjem ligger stadig en del løbere, som hun har hæklet. 

Servietter og løbere synes jeg stadig er smukt med et mågestel eller muselmalet kaffe- eller spisestel. Men det er nu snarere alt det søde babylegetøj, bamser og fabeldyr,  smarte små kosmetik punge og notionbags jeg tiltrækkes af, når jeg ser billeder på instagram og sociale medier. Og ikke mindst tæpper. Jeg synes at hæklede tæpper har en helt anderledes struktur og tyngde over sig.

Derfor skal der naturligvis også hækling til. Men det er den garndiciplin jeg desværre har mindst erfaring i. Men vi er vel alle nybegyndere til et eller andet.