Vi opsamler cookies til at gøre oplevelsen bedre. Når du benytter vores website, giver du samtykke til anvendelsen af cookies. Læs mere.
En kop kaffe og lidt strik
....hvad mere skal man bruge?
Ikke ret meget, hvis du spørger mig. Jeg kan sidde i timevis og strikke, så længe der er kaffe på kanden i alle tilfælde.
Mit navn er Conny. Yarnforward.dk er min strikkeforretning af hjertet, og jeg håber, du bliver glad for at komme her.
If danish is a foreign language to you, and you are not from scandinavia please click here to read in English.
Strik har fyldt rigtigt meget i mit liv i de sidste 6-8 år. Gradvist blev det nødvendigt for mig at strikke hver dag, og i mange perioder har jeg fortalt, at strik er min pille mod stress. "Bare lige en omgang til" eller "I hvert fald liiiige 20 minutter" er plader, der tit er blevet afspillet herhjemme. I perioder i de sidste år har strik betydet ekstra meget for mig. Når kolleger talte om valg af aftensmad og sportsaktiviteter for den forestående aften, kredsede mine tanker om, hvad jeg skulle strikke, slå op eller gøre færdigt i aften. Des mere indviklet en konstruktion des bedre, for strikke DET kunne jeg slå til i. Det var jeg god til. Jeg strikkede hellere end jeg lavede mad, vaskede tøj osv. - og det gjorde jeg. Strikkede. Når jeg strikkede slog jeg til og var god nok. Jeg trak vejret, og det holdt hovedet fri for tankemylder.
At jeg strikkede så meget, var for mig en flugt fra virkeligheden. Et symptom på at jeg ikke havde det godt. Det endte da også med en sygemelding med stress.
Strikke kunne jeg næsten ikke, da jeg var mest syg. Jeg kunne lige strikke rette riller eller noget let struktur på nogle vaskeklude. Men at overskue konstruktionen af en skulder, en raglanudtagning eller indtagninger til et ærmegab kunne jeg bestemt ikke. Men jeg strikkede - og jeg strikkede meget. Det hjalp mig stadig med vejrtrækning og det hjalp mod tankemylder af de nye bekymringer, der følger en sygemelding.
Flyv fugl! Flyv!
Strik gjorde mig stadig glad og da jeg kom til skulle finde næste trin på stigen lå det lige for. Jeg har en baggrund inden for regnskab og IT, så jeg tog de ting, der har gjort mig glad i mine tidligere jobs og strikkede dem sammen til en webshop og tog springet!
Nu håber jeg, du kan lide det du finder herinde i min virtuelle butik. Jeg har forsøgt at holde mig til, hvad jeg selv holder af at strikke med og af. Men jeg har også holdt for øje, at der skal være noget til de fleste. Men der vil naturligvis være mangler i et opstartssortiment, som jeg håber hurtigt bliver fyldt ud.
YFWD
Strik og fællesskab hører sammen for mig. Jeg har altid strikket sammen med nogen på en eller anden facon. Sammen med min mor eller mormor. I én af mine strikkeklubber, hvor vi mødes jævnligt. Sammen med en podcaster på YouTube - eller i selskab af en oplæser af en lydbog. Strikkefællesskabet skal derfor være en vigtig del af YarnForward.dk i form af aftenarrangementer og formiddags, eller eftermiddagskurser i weekenden.
Yfwd er en engelsk strikke forkortelse for Yarn Forward. På dansk "Garnet foran arbejdet/pinden". For mig bringer den engelske term Yarn Forward tankerne hen på "Pay it forward". Det begreb mødte jeg første gang i filmen "Giv det videre" instrueret af Mimi Leder fra år 2000. Her takkes eller gives tilbage for en venlig tjeneste, ved at gøre en eller flere tjenester for andre. Jeg vil gerne give al den glæde garn og strik giver mig videre.
Fællesskabet drejer sig for mig om mange ting. Helt primært at give forelskelsen i et garn videre til den næste. Eller dele begejstringen for en metode med andre, og give dem samme begejstring. At dele glæde.
Emballage og bæredygtighed.
Jeg mener vi skal hjælpes ad med at passe på vores natur og miljø. Ikke bare her i Danmark, men også når vi bestiller varer fra den øvrige verden. Omtanke når vi bestiller miljøvenligt er også vigtigt. For mig er f.eks. plast af sukkerrør eller majs kun et godt alternativ, hvis sukkerrørene eller majsene er fra Europa og dyrket med omtanke. Ikke fra den anden side af kloden uden kontrol med dyrkning og forarbejdning. Set i det perspektiv, kan genbrugsplast indsamlet og forabejdet i Danmark være et bedre alternativ. Men det er en kompliceret dialog og der er mange forbehold at tage sig.Derfor vil du let kunne opleve, at den kasse dine varer kommer i er en kasse, der har været brugt før. Hvis det ikke er i stykker, bruger jeg det igen.
Men hvis jeg sender varer til dig i en helt ny kasse eller forsendelsespose, kan du være sikker på, at den er lavet af FSC certificeret genbrugspap. Så håber jeg at du genbruger kassen, til den ikke kan holde til mere, og at du sender den til genbrug efterfølgende.Kassen lukker jeg med tape af papir med naturgummi som klæber. Det kan således genbruges sammen med æsken.
Inden i kassen vil du finde syrefrit silkepapir eller gavepapir af genbugspapir produceret af dansk indsamlet genbrugspapir og uden plastcoating. På papiret en etiket i genbrugspapir med naturgummi som klæber og et stykke gavebånd produceret af genanvendte plastflasker.