Pas Dig Selv!

290,00 DKK

Grundbog i konstruktion af strik.

Du sidder med en bog der har fået titlen: Pas dig selv, fordi den giver dig muligheder for at konstruere en trøje, der passer dig og netop dig.

For at kunne konstruere i strik kræver det en grundviden indenfor mange emner. Det er emner som: Strikkefasthed, garnberegning, måltagning, kanter, kropstype, halsudskæringer, ærmer og fashioneringer. Disse emner beskrives først i bogen.

Andre udfordringer, der er vigtige at starte med er: Hvilket garn vil jeg strikke med? Hvilken type trøje skal det være? Hvordan skal mine ærmer være? Skal trøjen have mønster og evt. hvilket, og hvor skal det sidde på trøjen? Hvilke farver skal trøjen have? Skal der være lommer, knapper eller andet på trøjen?

Ja det er mange spørgsmål, men det er vigtigt at få det hele tænkt med, inden du laver din konstruktion. Ellers kan du stå og mangle masker, fx fordi dit mønster er deleligt med 8, og det er dit maskeantal på trøjen ikke, eller du ikke har tænkt på, at når du strikker en cardigan, så skal der være masker på forstykket til knapkanten.

Men den tilfredshed du får ved at nå frem til en grundopskrift, der netop passer til dig, er stor.

8 Måder at konstruere dit strik på

Lene Randorff har beskrevet 8 metoder til konstruktion af din egen trøje efter de 4 faconer: Raglanfacon, kuppelærme, lige tilsatte ærmer og rundt bærestykke, både strikket nedefra og op eller topdown.

Desuden har hun lavet 8 grundmodeller, alle med navne som synonym for et ”dig”, som du kan bruge til din egen konstruktion, eller vælge at strikke dem, det er op til dig.

Så er det om bare at komme i gang. Find dit lækre garn, vælg din grundform, og så frem med lommeregneren, for den er vigtig.

God fornøjelse med bogen.

 

 

 

Udgivelsesdato: 02-08-2021
ISBN13: 9788797289433
Vægt: 455 g
Dybde:18 mm
Bredde: 202 mm

Højde: 212 mm
Forlag: Forlaget Lillestrik
Format: Spiralryg
Udgave: 1
Originalsprog: Dansk
Forfattere Lene Randorf

Specifikationer
Varenummer:9788797289433