Vi opsamler cookies til at gøre oplevelsen bedre. Når du benytter vores website, giver du samtykke til anvendelsen af cookies. Læs mere.
Terrazzo Sweater af PetiteKnit
Mette fra PetiteKnit har igen lavet et ualmindeligt flot og populært design. Hendes popularitet står ikke til diskussion.
Terrazzo er originalt strikket i Strømpegarn fra Noro med følgetråd af mohair, hvilket giver samme indtryk som et terrazzo gulv. Tweedet og blødt i udtrykket. Sweateren er strikket som en relativ løs sweater designet med ca 14 cm bevægelsesfrirum og en længde på kroppen til hoftebenet - så lidt kort. Her kan du se et billede af Mette i hendes Terrazzo Sweater.
Min Terrazzo Sweater må gerne blive af 100% naturmaterialer. Så jeg har været på jagt på mine hylder, og har fundet at det mest tweedede garn på mine hylder - lige nu - er Silka Lux fra Familien Davidsen. Så det er mit udgangspunkt strikket sammen med Mohair og Bio Shetland.
Silka Lux
Silka Lux er 80% lækker blød merino, 10% silke og 10% cashmere. Altså blødt med lækkerhed og luksus! Garnet løber 600 m pr 100 gram og leveres på 100 gr cones, hvor det er let at se det smukt tweedede garn. Der er 18 smukke farver, der rangerer fra mørke dybe farver, til lyse blive naturlige farver til farver med knald på.
Garnet er entrådet - og bør derfor ikke strikkes alene i glatstrik. Men sammen med andre garner går det fint, og derfor passer det perfekt til Terrazzo sweater.
Den måde garnet ser råt ud, men alligevel er super luksuriøs og blødt får mig til at smile bredt, når jeg har det i hænderne.
Another hairy project.....
Selvfølgelig skal der mohair i en sweater fra PetiteKnit. Jeg synes mohair har en stor indflydelse på det færdige strik, og at det dominerer meget. Her er f.eks. et billede af en strikkeprøve jeg har lavet på et tidspunkt. Det eneste der er skiftet ud er mohair tråden, og der er kun det håndfarvede garn og 1 tråd mohair.
Det er nærmest som om, at mohair tråden ændrer farven på garnet fra beige til flaskegrøn eller pink. Det er derfor meget afgørende for det endelige strik, hvilken farve mohair du vælger, men der er ingen

forkert farve! For i sidste ende er det dit strik, og din smag, der afgør om kombinationen er god!
Det håndfarvede garn har mange brune, petrol, pink, grønne og blå nuancer i sig med korte farveskrift. Nederst er den sat sammen med en beige mohair, der fremhæver de mørke farver i garnet. Dernæst en meget mørk flaskegrøn mohair, der får mange af de mørke farver til at se grønne ud - men som fremhæver de lyseste farver. Den gammelrosa får på samme måde mellemtoneren i garnet til at synes rosa, men her kan man fortsat se, både de lyse og mørke farver. Den sidste er en meget kold mintgrøn, der gør at alle farver i garnet kan ses, til gengæld bliver den mørke varme farve meget kold i udtryk.
Men her er det tydeligt, at dit valg af mohair kan trække en farve frem, eller gøre lys eller mørk. og det synes jeg er virkeligt spændende at arbejde med.
Bio Shetland
Mette fra PetiteKnit har igen lavet et ualmindeligt flot og populært design. Hendes popularitet står ikke til diskussion.
Skøn uld i fantastiske farver, GOTS certificeret, og med samvittigheden i orden. Du kan læse mere om GOTS certificering her og se hvilke andre kvaliteter jeg har, der er GOTS Certificeret.
Bio Shetland er Kartegarn der har smukke meleringer i farverne gør at garnets farve let blender sammen med andre farver, og jeg synes derfor det er et fint valg, når jeg nu ønsker et lidt meleret eller tweedet udtryk.
Kombinationerne
De kombinationer jeg har vist under Silka Lux er jo alene mine forslag. Der er sikkert mange flere smukke kombinationer, som passer lige din smag. Så endelig slå dig løs, brug din stil og fantasi! Jeg har helt sikkert ikke fundet alle mulighederne. Men processen var sjov!


Jeg har forsøgt at lave kombinationer, hvor Silka Lux er den mørke farve end Bio Shetland og Mohair er lidt lysere - eller anderledes i tone fra Silka Lux. Det gør jeg for at forsøge at fastholde et tweedet look - og lege med farverne.
Forbrug og størrelser
Terrazzo Sweater er i mønsteret angivet i størrelserene XS (S) M (L) XL (2XL) 3XL
med færdige mål i overvidde 98 (104) 109 (113) 124 (134) 146 cm og en færdig
længde på 54 (55) 57 (59) 60 (62) 63 cm
Sweateren er strikket vejledende på pinde 4 og 5mm.
I originalkvaliteterne fås en beregnet løbelængde på 222 m pr 100 gram.
Strikkefasthed er angivet til 17 masker x 25 pinde i glatstrik på pind 5 efter vask og blokning
Kombineres Silka Lux, Bio Shetland og Silky Kid fås en beregnet løbelængde på 215 m pr 100 gram - og det er ALTID nødvendigt med en strikkeprøve på min 12x12 cm for at kunne måle bedst muligt - og nødvendigt løbende, at holde øje med, at fastheden ikke ændrer sig.
Jeg har fået 16 masker og 23,5 rækker på pind 5 og 17 masker og 25 rækker på pind 4, 5. Så jeg skal altså strikke denne på pind 4,5. Min strikkeveninde Mary, der skal strikke en model op til mig får strikkefastheden på pind 5. Alle strikker forskelligt - så husk derfor ALTID lav en strikkeprøve!
Beregnet ud fra mængderne angivet i opskriften er forbruget således:
Størrelse XS (S) M (L) XL:
Silka Lux 2 cones
Bio Shetland 4 nøster
Silky Kid 5 nøgler (vælger du en farve mohair fra Lace, der har længere løbelængde skulle 4 nøgler være nok)
Størrelse (2XL) 3XL
Silka Lux 3 cones
Bio Shetland 5 nøster
Silky Kid 6 nøgler (vælger du en farve mohair fra Lace, der har længere løbelængde skulle 5 nøgler være nok)
Klik ind på Silka Lux - find den farve du ønsker at anvende som base. Under hver farve er der relateret præcis den mohair og Bio Shetland som indgår i min kombination, så det er let at finde og bestille de ønskede farver.