Meleret raglan fra ONION

Smukt garn, mange striber og muligheder

I forbindelse med åbningen af min butik 1. oktober 2020 var jeg så heldig at låne den opstrikkede model, der er brugt på billedet til opskriften her.

Min datter blev temmelig forelsket i den da vi havde den til låns. Hun har valgt at strikke den i nogle andre farver end i opskriften angivet. Det er jo det, der er så skønt ved hjemmestrik, at man har mulighed for medindflydelse på farvevalg og design i øvrigt.

Hun har valgt sig nogle væsentligt lysere nuancer at sætte sammen. Farverne minder mig om Krokus i det tidlige forår. 

 Anna valgte at strikke halsribben sammen med det samme, i stedet for at skulle sy den sammen efterfølgende. Hun er forholdsvis ny strikker, men hun er meget omhyggelig og grundig med sine ting, og kan godt lide at gøre tingene færdige, når hun er der. 

Strikkehæftning er din ven, når du strikker denne sweater, men lad dig ikke afskrække af det. Det er arbejdet værd. 

I opskriften er omgangens start midt bag. Derfor vil det også være en god ide at undersøge teknikker for at undgå hakker i overgangen mellem striberne. Hvilken metode der passer bedst for dig er jo individuelt. Anna og jeg har talt om, at når jeg skal strikke min version, vil jeg flytte omgangensstart til lige før raglan på venstre side af ryggen, og siden til under det venstre ærme, for ikke at få de synlige overgange mellem striberne midt bag. 


Ellers har Anna ikke ændret på opskriften, Bortset fra længden på ærmerne, der altid er for korte til hende. Når jeg skal strikke min, skal jeg med stor sandsynlighed forkorte mine - helt som vanligt. Anna har selv sammensat sine farver på billede 2 herover, medens jeg har lånt farvesammensætningen fra opskriften Stribe Cardi. De ses på billede 3. Annas Beige og grå er skiftet ud med gul og lilla - som giver et mindre duchet udtryk. 


Originalt strikkes den i farverne angivet herunder.
Grå + Gul + Marsala + Koks + Mørk grå + Råhvid
Anna har valgt mere forårsagtige striber i farverne herunder.
Laks + Olivengrøn + Grå + Sand +Douche grøn + Råhvid
Jeg planlægger at strikke i disse farver.
Gul + Laks + Olivengrøn + Douche grøn + Lavendel + Råhvid
Faktisk de samme farver som Stripe Cardi.

Filtrer
Filtrer efter
Pris

Den er strikket i to tråde af Alpaca + Merino Wool + Nettle fra ONION. Startende med halsens rib med to tråde af den råhvide. Efter ribben skiftes den ene af disse tråde ud med første farve medens der samtidig laves vendepinde over nakkens og skuldrenes masker. 

Der forstættes i striber og raglanudtagninger, til der deles til ærmer - og der fortsættes ned over kroppen. Ærmerne strikkes til sidst, og såvel i ærmer, som forneden aflukkes i italiensk aflukning.

Der er foruden den råhvide 5 forskellige farver i trøjen. Den findes i 4 strørrelser med brystvidde 95(100)112(120) cm. Til og med brystvidde 112 bruges 1 nøgle af hver farve. Til str. 120 cm bruges 2 nøgler af hver farve, foruden selvfølgelig den råhvide hvoraf der bruges 5(6)7(8) nøgler. 

Sweateren strikkes på pind 6 (40cm) og 8 (40 og 80cm). Pindestørrelsen gør, at det er et forholdsvist hurtigt projekt, og at det strikkede bliver løst og luftigt. Det synes jeg gør sweateren endnu mere anvendelig hele året.